I øvrigt… (X)

…ringede de forleden fra børnehaven, fordi Radise havde puttet en perle op i næsen. (Heldigvis fik hendes far den ud, lige tids nok til, at jeg kunne afbestille tiden på skadestuen.) Følte virkelig, at jeg havde fostret et exceptionelt tåbeligt barn, men åbenbart sker det ofte, at børn i den alder putter ting op i næsen. Den lader vi så lige stå et øjeblik. Sammen med en diskret undren over, hvordan det er lykkedes os at overleve som art.

…hader jeg ordet ‘livsstil’. Især som præfiks på blogs og magasiner. At italesætte det at trække vejret og have tag over hovedet som et stilvalg, er i sig selv et produkt af overskudssamfundet, vi virkelig bør genoverveje. Men ordet oser samtidig så meget af HAY-møbler, yogamåtter og stiletter, der koster det samme som Senegals samlede BNP, at jeg slet ikke kan være i det. Vil gerne slå et slag for, at risengrød og hullede sokker også er livsstil. Alt er sgu da livsstil.

…har jeg fri. Og tømmermænd. Det føles meget 2007 i min verden. Knap så 2007 er mængderne af vasketøj og børnerod, som jeg lige nu omgiver mig med, og som virkelig, virkelig bør forsvinde inden hentetid, sammen med alle nullermændene og tislugten på badeværelset (nogle gange er det en bibelsk prøvelse at bo sammen med hankøn). Hvem henter cola og støvsuger mit hjem? På livsstilsmåden? Anyone?

"Så hvis vi bare lige kunne blive enige om til en anden, at uanset hvad, ens storebror siger, så er det ikke hensigtsmæssigt at prøve at skrue en el-pære i det ene næsebor for at se, om man kan blive verdens første menneskelige standerlampe?"

“Så hvis vi bare lige kunne blive enige om til en anden gang, at uanset hvad, ens storebror siger, så er det IKKE hensigtsmæssigt at prøve at skrue en el-pære i det ene næsebor for at se, om man kan blive verdens første menneskelige standerlampe?”

Reklamer

15 thoughts on “I øvrigt… (X)

 1. Da min ældste søn var 2 år puttede han et sneglehus op i næsen. Et ret lille et, vel at mærke. Og vist nok uden snegl. Min læge-svigermor proppede store mængder peber op i næsen på ham for at få ham til at nyse, men det gjorde kun ondt og sneglen blev stædigt på sin plads. Vi måtte til læge som havde en smart sneglehusudpiller og småkager. Og således endte eventyret helt godt.

  • Et sneglehus, alligevel? Imponerende!
   Jeg så et råd på nettet med at puste barnet hårdt i munden mens man holder for det ene næsebor – og så skulle perlen blive blæst ud. Eller man forsøger tre gange og ender med et grædende barn, der absolut ikke kan lide at blive pustet i kraniet. Gæt selv, hvad der skete for mig.

 2. Har du aldrig selv haft en perle i næsen? Det var noget vi dyrkede i høj stil, da jeg gik i børnehave, og hvis Radise ikke selv har fortalt, hvad den skulle der, røber jeg gerne børnenes hemmelighed. Barn kom perle i næsebor. Barn satte finger på den anden side af næsen, så andet næsebor blev klemt sammen. Barn pustede alt, hvad barn kunne puste. Perlen fløj afsted, og så sagde barn: “Jeg tør vædde på, at du ikke kan puste en perle så langt.”

  Og så kom resten af børnene perler i næsen, og de pustede og pustede, og de børn der gav perle det længste tilløb, sluttede af med en tur på skadestuen.

  Det er også livsstil 🙂

  • Hahahaha!
   Det har jeg aldrig prøvet – jeg forestiller mig, at jeg mere var hende, der sad med sin perleplade og kiggede misbilligende på tosserne med perler i næsen… Men vil ikke udelukke, at min datter er anderledes god til socialisere med pøblen 😀

 3. Det har vi også prøvet! En god stor blå perle. Hos lægen skulle jeg udføre “mothers kiss” tror jeg det blev kaldt, holde for det andet næsebor, hårdt stød/luft/pust/kys på mund. Perle blæser ud med snot og jeg ved ikke hvad – derfor skal det udføres af mor. Enig i livsstil. I familie med “because I’m worth it” – derfor skal jeg da have et fedt køkken, badeværelse, pude

  • Se, det prøvede jeg også, efter at internettet pralede med, at det virkede i 3 ud af 4 tilfælde.
   Mit barn var så åbenbart nummer 4 ud af 4. Eller også har det bare en ekstraordinært inkompetent mor…

 4. Hvis man starter tidligt nok, kan man godt lære dem at sidde ned og tisse! Kh mor til tre drenge, på nu 14, 21 og 24 år.

 5. Åh, du skriver simpelthen så underholdende! Mht tisselugt, kan jeg trøste dig (?!) med at vores toilet/ bad STINKER af tis på trods af at vi kun huser pigebørn, hvoraf de to er tre år. Det er sgu et stort mysterium… (Og vi gør altså rent, ikke med sådan en livsstilsagtig frekvens, men du ved….) Mht til perle i næsen har vi selvfølgelig også en historie, der endte meget kontant og lykkeligt, da det var den af mine tvillingepiger der kan og vil pudse næse der havde fået suget en lille træmariehøne godt og grundigt ind i kraniet…

 6. Pingback: Nu med gak | nom de mie

 7. håber du er faglig aktiv indenfor kommunikation – elsker din sproganvendelse ! “at italesætte…” osv. love it.
  og i øvrigt humoristisk tilgang til perler i næser og lugt af tis.. what’s not to like ? hehe
  min datter fik som spæd sat en trærangle fast i munden, bum fast, vi skulle nærmest med magt trække kæberne fra hinanden for at få den ud… pyh hvor hun skreg og hvor jeg svedte…

  • Fagligt sproglig aktiv, ja, men mere redigerende end udøvende, og så er det jo rart at have en blog ved siden af 🙂
   Puha, det lyder heller ikke rart – lyder som en nasty rangle!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s