Efterregninger

Penge retur fra banken, da tinglysning af ny lejlighed blev færdiggjort i starten af februar: 11.200 kr
Regning til mekaniker halvanden uge senere for at bringe familiens trofaste ven, Delphine (ja, det hedder hun altså), up to speed: 19.500 kr

Det kan tilføjes, at beløbet svarer til 2/3 af bilens samlede købssum – min bedre halvdel noterede sig, at det i længden nok godt kunne være en økonomisk glidebane at menneskeliggøre sine mekaniske ejendele. Fx at navngive en 14 år gammel, brugt Citroën… Jeg havde naturligvis allerede i ånden brugt tinglysningspengene på den ferie, vi ellers ikke har råd til, men endte i stedet med at vride hænder og budgetter en ekstra gang. Ingen ferie. So be it. (Nu har vi ellers lige en køreklar bil.)

På forhånd dumpede vintereksamener pga. manglende undervisningsdeltagelse pga. istandsættende lejlighedsdeltagelse: 2
Aktivt dumpede vintereksamener pga. ovennævnte: 1
Samlede antal reeksamener i denne uge: 3

Og i dag lykkedes det mig så omsider at få kontakt med min underviser, som kunne fortælle mig, at jeg var endog meget langt fra at bestå første gang, og at jeg næppe består reeksamen, medmindre jeg tager kurset igen. Hvilket efterlader mig med 1 styks komplet spildt eksamensforsøg i morgen (og neeej, man kan NATURLIGVIS ikke afmelde nu, den mulighed stoppede for 2 uger siden – lææænge inden, jeg fik at vide, jeg næppe ville bestå alligevel) samt 2 eksamener de følgende dage, som jeg måske/måske ikke består. Mine penge er nok mest på det sidste.

Hvilket til allersidst efterlader mig med 1 styks opsparet 35-års krise, fordi jeg lige pludselig ikke kan komme i tanke om, hvorfor fanden jeg egentlig skal bruge min energi på at tage de eksamener, når jeg i virkeligheden burde finde ud af, hvad jeg skal med mit liv. Jeg startede på den her tillægsuddannelse, da jeg var nyuddannet, på barsel og trængte til noget mere at lave end at passe miniskinker. De samme miniskinker bliver 6 år til juni og starter i skole, og det er en temmelig smertelig påmindelse om, at jeg bare bliver ældre og ældre og kommer ingen vegne. Ikke engang den fucking uddannelse har jeg formået at færdiggøre.

Og nu sidder jeg sent på arbejde, inden jeg skal til undervisning, og skriver blogindlæg og har mest af alt lyst til at stille mig ned på parkeringspladsen med armene i vejret og skrige, om der ikke for helvede er nogen, der vil fortælle mig, hvad jeg skal? …Og så selvfølgelig noget om de små børn i Afrika og de arbejdsløse og de barnløse og de forældreløse og dem med dårligt helbred. Tusind disclaimer-skud ud til alle dem, der har det megetmeget værre og uendeligt større problemer end mig.

Men jeg ved virkelig ikke, hvad jeg skal.

12 tanker om “Efterregninger

 1. Men skal du da nødvendigvis noget (lige nu)? Jeg har indtryk af, at der sker rigeligt, og at du har et arbejde, som…fungerer for dig og familielivet? Men hvad ved jeg, jeg går bare rundt og er uambitiøs, reaktionær og all for stilstand – nå ja og arbejdsløs (indtil 1.4. i følge min hjemmebryggede “plan”).

   • Tak, begge to.
    Jeg ved heller ikke, om jeg ‘skal’ noget… Jeg føler nok bare, at jeg bruger for lidt af min begrænsede tid på jord på det, jeg virkelig elsker. Inklusive min familie. Hvilket selvfølgelig er et luksusproblem.

 2. Skriv en bog/genopliv et bogprojekt! Sådant et projekt kan være den betydningsgivende motor bag det hele. Og du skriver pissegodt og sjovt. Seriøst.

 3. Er uddannelsen noget, der kan få dig et mere spændende sted hen i dit arbejdsliv? Og hvis ja, er det så noget du vil satse på lige nu? Eller kan det vente et par år?
  Jeg tog et fag i efteråret, og havde inden jeg tog det en fantasi om en mastergrad ovenpå en ubrugelig (sådan da) kandidatgrad, men jeg havde godt nok undervurderet, hvor hårdt det er at have eksamener oveni børn og fuldtidsarbejde.
  Hvis du alligevel ikke kan komme til undervisningen, er din tid måske bedre brugt på familie, blogindlæg eller druk 😏

  • Jeg holder meget af især det sidste på listen af mulige prioriteringer – du er sgu en kvinde efter mit hjerte, Thea! 😉

   Og du har ret. Det startede som et forsøg på at få et regulært sidefag, men nu handler det mest om stædighed (og er så også til dels relevant for mit nuværende arbejde). Men jeg er lige præcis begyndt at overveje, hvordan min tid egentlig bruges bedst…

   • Må man spørge, hvad du læser? (Eller er det hemmeligt?). Er selv på udkig efter lidt ekstra til CVet, som – desværre – på trods af god længde, har vist sig at være komplet ubrugeligt. Altså, hvis det er job, man sigter efter….😒

   • Det er noget sidefag på Åbent Universitet. Oprindelig var det for at udvide mulighederne, mens jeg alligevel var på barsel. Men jeg ville ikke nødvendigvis anbefale det som CV-boost, som regel tager det flere år at færdiggøre (afhængigt af, hvor mange kurser man orker pr. semester), og de fleste fag på ÅU er nok mest relevante, hvis man skal undervise. OG på grund af dybt latterlige regler må man ikke gøre det, når man er på almindelige dagpenge… Når det er sagt, har jeg egentlig syntes, det var meget fedt at gå noget mere i skole – jeg er også temmelig Lisa Simpson på det punkt – men man skal nok have et temmelig klart sigte med det (havde jeg ikke), hvis det virkelig skal være tiden værd.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s