Åndenød

I sidste uge kunne jeg ikke få vejret. Jeg sagde til mig selv, at det var noget psykisk, at det ikke skete rigtigt, men jeg kunne ikke standse krampen i mellemgulvet, der blev en hård kugle mellem ribbenene og pressede og pressede og gjorde ondt, mens jeg hev og hev og hev efter vejret og sagde til mig selv, at det bare var psykisk, at det ikke var rigtigt. Bagefter kom opkastfornemmelserne og jeg stod foroverbøjet på fortovet og hostede og harkede, mens en dame kørte forbi på Christianiacykel.

Jeg spørger mig selv, hvad et arbejdsliv er værd (en fast løn, der kan brødføde en familie på fem, jeg ved det jo godt), hvorfor jeg ikke er mere sammen med mine børn, tænker på, hvor dejligt det ville være at ligge med en bog i min hængekøje i kolonihaven. Vil bare gerne mere ud, vil gerne være ude i mit lille hus og være sammen med min familie og bare være. Men det vil alle jo, bare have fri og bare være.

I dag gør det ondt i min kæbe og mit hoved, jeg siger til mig selv, at jeg ikke skal spænde, men det hjælper ikke, det bliver bare ved. Jeg siger til mig selv, at jeg ikke er stresset, det er jeg virkelig ikke. Mine børn er i skolealderen, mit arbejde presser mig ikke. Jeg går ikke til tusind ting, jeg er for længst holdt op med at være den, der tager kage med, og jeg er ikke stresset. Jeg er ikke stresset. Og nu kan jeg igen ikke få vejret.

Jeg vil bare gerne lidt mere ud, Torkild.

 

Reklamer

18 thoughts on “Åndenød

 1. Du kunne måske gå en tur ud i det fri og ned til lægen? “Jeg er ikke stresset” er en sætning man ofte hører fra mennesker med stress – pas på dig selv. Og tag dem alvorligt, de der symptomer. For det er jo det de er. Uanset hvad de kommer af.

 2. Ja, altså. Ikke for at være en dramaqueen, men du skal altså ses af en læge hurtigst muligt. Jeg har i sin tid arbejdet i en hjerteafdeling og åndenød og smerter i kæbe KUNNE. – jeg siger ikke det ER! – være tegn på en blodprop i hjertet, især kvinder får i den forbindelse atypiske symptomer.
  Så jeg vil råde dig til pr omgående at ringe og tage en snak med lægevagten, måske skal du forbi og have taget et ekg.

   • Yep, det siger jeg til dig 😀
    Helst ville jeg synes, du skulle ringe og tage en snak med lægevagten nu, fremfor at vente på en tid hos lægen. Det er højst sandsynligt ikke en blodprop i hjertet – men HVIS det er, er det afgørende for dit fremtidige liv, som du kender det, at reagere omgående. Seriously!!!

 3. https://voksnekvinder.dk/din-krop/sygdomme/hjertekar/943-7-skjulte-tegn-pa-kvinders-hjerteanfald.html

  Jeg er på vej på nattevagt og kan ikke skrive en lang fysiologisk forklaring lige nu, men som der står i artiklen, jeg linker til er symptomer på hjerteanfald hos kvinder ofte atypiske og udvikler sig oftere over længere tid, dage og uger, og derfor er det ikke for meget at ulejlige lægevagten, når man får anfald af åndenød og kæbesmerter osv.
  Som sagt er det højst sandsynligt ikke alvorligt, men det er vigtigt at en læge vurderer om det kan vente til i morgen, eller du skal ses nu. Hvis det er the Real deal, så er det som sagt altafgørende at få hurtig hjælp!

  • Nu har jeg talt med min kollega, som er uddannet kardiologisk sygeplejerske. Hun støtter op om, at du skal ringe til lægevagten og siger yderligere, at får du et af de anfald af åndenød, du beskriver, så skal du ringe 112 og ikke vente på lægevagten.

 4. Ja, så fik jeg lige pisket en stemning op og højst sandsynligt er det heldigvis ikke noget alvorligt. Men man skal passe på sit hjerte og vi vil så gerne at du bliver lidt længere, ikk?

  • Du har så evig ret. Vagtlægen var også better-safe-than-sorry-typen, så jeg røg til blodprøve og EKG og hele udtrækket. Alt var heldigvis fint, alle var meget søde, og jeg fik at vide, at det var bedre at komme ind en gang for meget.
   Alt i alt: tak for omsorgen. Trods min manglende nattesøvn er den værdsat.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s