Skole-hjem-samarbejde vs. Generation Y: Game, set og match

Det er morgen i det lille hjem.

Flame: ”Hvilken bedsteforælder kommer til min jule-klippe-klistre-dag på torsdag?”

Mig: ”Det bliver så mig, der kommer”

Flame: ”Okay, okay … menøh … min lærer sagde, at det SKAL være nogen på 40 … eller … (hurtigt sideblik til faren)… 39 år!”

Mig: ”Erhm, det kan godt være, men I må klare jer med en på 36, for jeg er den eneste, der kan”

Flame: ”Men hvad så med … (begynder at opremse samtlige personer, hun er i familie med, inklusive en moster i Berlin, en onkel i Aalborg og en 17-årig grandkusine fra Skanderborgområdet)”

Radise (slutter sig til samtalen): ”Hvad med min klippe-klistre-dag?”

Mig: ”Den tager far”

Flame: ”Men …”

Mig: ”Prøliåhørherskat, jeg ved godt, du rigtig gerne vil have mormor eller morfar ELLER far med, men nu bliver det altså mig, for jeg er den eneste, der kan den dag. Alle andre skal arbejde, sådan er det bare. Og det skal nok blive hyggeligt, ik’?”

Radise: “Men kan mormor så komme til min? Eller morfar?”

Mig: “Nej. Det kan de ikke. De skal arbejde, far kommer.”

Sønneke (kommer ind fra højre): ”Hvad så med MIN klippe-klistre-dag?”

Manden (med stigende frustration og en snert af sarkasme): ”Du kan jo prøve at ringe og spørge morfar!”

Radise og Flame (i kor): ”MEN-MEN-MEN … !!!”

Sønneke (lettere forvirret): ”Men min er ikke for bedsteforældre?”

(Dramaet når crescendo og udfasning, da det samtidig er tid til at få sko og jakker på og komme af sted).

Manden (indebrændt henvendt til mig): ”Man kunne jo for helvede også bare melde fra til alt det pis af den simple grund, at man skal PÅ ARBEJDE!”

Mig: ”Tjah. Sådan var det jo for mine forældre, da jeg var barn”

Manden: ”Præcis! Og hvad gjorde de så?”

Mig: ”Sendte mine bedsteforældre”.

 

“Jeg vil gerne bestille julekort til mine forældre. Gran rundt i kanten, og så bare et kæmpestort “OK, Boomer!” i guldtryk. Du forstår det ikke? Nej, det gør de nok heller ikke, hahaha!”

14 tanker om “Skole-hjem-samarbejde vs. Generation Y: Game, set og match

 1. Du bliver så lykkelig, når det shit er overstået. Og du har så ovenikøbet bedsteforældre, der gider. Lucky you. Glæææædelig jul.

 2. ha ha haaaaa det er sjovt! Du er sørme i høj kurs 😉 Hvor har min mand og jeg også tit spurgt hinanden om der for helvede ikke er andre end os, der skal på ARBEJDE, når den 10. invitation til jule”hygge” tikker ind, mødetidspunkt kl. 8 eller alternativt 14:30…

  • Jeg. Fatter. Det. Ikke. “Man behøver ikke at komme” – nej, men det er sgu da en ubrugelig udmelding, når nu lissom børnene først en gang er blevet viftet om næsen med voksenbesøg i dagtimerne …
   (Min mand kunne så alligevel ikke til nr. 2 klippe-klistre, så der er mindst to børn, der bliver straffet med mit selskab!)

 3. Jeg glæder mig til at blive bedsteforælder. Tænk at kunne nøjes med klippe-klistre-dag hist og pist. Jeg tror ligefrem, jeg kunne syntes, det var sjovt, hvilket ikke er sket en eneste gang i min karriere som forælder.

 4. Barn 3:“ Hvem komme til julehygge på vores skole på fredag, mormor?”
  Mig:” Nej hun kommer jo på søndag og orker ikke at køre 2×200 km hver anden dag”
  Bliver afbrudt af barn 2:” Farmor? Eller far?”
  Mig: “ Nej, hun er blevet for gammel( hamrende dement) og far skal arbejde”
  Barn 1:“ Altså, hvis det bliver dig, så behøver du ikke komme i min klasse! Bare jeg får slik med for 15 kr”
  Mig: “ Jeg har været i nattevagt, så jeg kan desværre ikke komme( være vågen nok, til ikke at sige noget grimt om julehygge) Men I får alle sammen slik med for 15 kr ( så er jeg vel en knap så dårlig mor)
  Barn 3: “ Vi må ikke have slik med”

  • Åhgud, it’s funny, ‘cause it’s true! Min varmeste tanker til dig, nattevagter og den uendelige række af forældrearrangementer forude …

 5. Jeg har i dag siddet i to forskellige klasseværelser mellem 08 og 09:30 og spist morgenmad (vores bidrag til buffeten? To liter juice i hver klasse. Andre kom med hjemmelavede pandekager og smukt udskåret ananas…) og klippet julepynt oven i de snavsede tallerkner. HELE skolen har forælder-klippeklister med morgenmad på samme tid. Det er fandeme ikke særligt smart for os, der har 2-3 børn og 2 fuldtidsjob og bedsteforældre, der arbejder. Begge unger var ved at begynde at græde da jeg gik fra dem og ældsteungen, som havde far med i de første tyve minutter havde således to mellemstørrelse sammenbrud på under en time. Hold nu op for et cirkus. Jeg fatter det ikke. Som i jeg fatter overhovedet ikke hvorfor vi skal det der. Og der er jo indlagt en subtil social kontrol i det, for når nu alle de andres forældre ikke melder fra, så kan man jo for fanden ikke blive væk!

  • Hahaha, juice-finten har været min foretrukne i årevis. Alle elsker det! Alle drikker det! Man kan aldrig få for meget juice på en morgenmadsbuffet!
   Jeg måtte så også efterlade snøftende barn efter lidt over en time (havde for fanden et møde), fordi jeg jo så ikke nåede at se deres optræden … Tak for ingenting, skole!
   Jeg fatter det heller ikke. Som i overhovedet ikke. Og der er jo helt sikkert nogen af de andre forældre, der ikke kan/vil, men det hjælper fedt, når MINE børn står der med bævrende underlæbe, og jeg strengt taget godt kan, hvis bare jeg skruer lidt på timerne … (Og don’t even get me started on de der alle-på-en-gang-arrangementer, når man har 3 børn og maks. 2, nogle gange 1, deltagende forældre!)

 6. Ehm, hvornår stopper det egentlig? Vi er på første år i børnehaven, så jeg fornemmer, der er lang vej igen? Især når den slags konsekvent ligger torsdag eftermiddag, hvor mor først er hjemme kl. 19 og bedsteforældrene enten skal hentes minimum 45 minutter væk eller kunne køre, så de er hjemme inden mørkets frembrud, hvilket kræver julehygger først er til marts. Så far kommer. Hver gang far. Lev med det, knægt.

  • Det stopper aldrig. Ikke før vi siger kollektivt nej. Og jeg ved ikke, om det nogensinde sker. (Alternativt kan jeg anbefale at blive kontaktforælder. Her kan man så at sige arbejde bag fjendens linjer og dæmme op for den værste arrangement-trang. Og af og til hygge med andre forældre i rolige omgivelser).

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s