Madplan i retrospekt, uge 46 & 47

Stadig lidt på bagkant, men det er ligemeget, for jeg ved, at der sidder mindst to læsere derude, der synes, det her er fedt – I ved selv, hvem I er!

Mandag: Pasta med kødboller i tomatsovs. Sidstnævnte hevet direkte op af fryseren. Tak, Fortids-Mie!

Tirsdag: Rester + lidt ekstra. Børnene fik det, der var tilbage af pastaen, de voksne fik snittet spidskål til kødbollerne, og jeg gratinerede en broccoli i ovnen som tilbehør

Onsdag: Vegetarcurry med søde kartofler og spinat + raita og naanbrød. Som jeg vist har nævnt før, så har mine børn aldrig fået memoet om, at de bør elske søde kartofler. Men efter at have givet op på både suppe og fritter, har jeg endelig opdaget en eneste variant af den vammelsøde rodfrugt, de godt gider: som tern i vegetarcurry eller chili sin carne.

Torsdag: Medister med sovs, kartofler, ærter og spidskålssalat. Jeg havde fundet De Puy-linser på tilbud i Netto, så havde egentlig en ondsindet plan om at bruge medisteren i en fransk linsegryde … Men eftersom mine ene datter havde udtalt sig i ret kraftige vendinger om linser dagen før (de røde i curryen kunne til nød gå an), gik jeg i stedet efter de billige point og lavede hendes absolutte yndlingsret: Alt med sovs og kartofler.

Weekenden blev tilbragt hos hhv. svigermor og mor; de fik lov at forkæle os med diverse udskæringer af okse, og jeg slap for at lave mad.

Mandag: Brasekartofler og spejlæg.   (Mandag er min sene dag på arbejde, så der står som regel variation over restemad på menuen).

Tirsdag: Chili sin carne med nachos og grønt. Søde kartoffeltern kom igen til deres ret sammen med små sorte bønner (de eneste bønner, mine børn gider æde), løg, hvidløg, tomat, krydderier og en enkelt dåse kidneybeans, blendet til uigenkendelighed *diabolsk mor-latter høres*, for ekstra fylde.

Onsdag: Sommeruller med bagt laks og diverse grønt. Netto havde tilbud på en lakseside, og vi opdagede, at der søreme er endnu en ting, der smager godt med hoisin og/eller gomadressing. Whadda ya know! (Pro-tip: Jeg prøver som regel at lægge arabisk/mexicansk/asiatisk/indisk klos i madplanen, eftersom det tit er de samme ikke specielt versatile eller langtidsholdbare råvarer, der går igen. Så kan man købe ind én gang, give den gas med koriander, mynte, avocado, mango, fladbrød osv. i et par dage, og så gå tilbage til knoldselleri og kolde afvaskninger resten af ugen).

Torsdag: Huevos rancheros. Resterne af chili sin carnen tilsat en dåse tomater, spejlæg ovenpå og så resten af nachos’ne til.

Fredag: Osso buco med ris. Jeg var ude at føjte til julefrokost, og resten af familien overlevede på fryserester hjembragt fra svigermor. Tak til hende.

Lørdag: Pasta cacio e pepe. Den temmelig tømmermændsramte mor rejste sig fra sofaen og besluttede sig for en ret, der krævede cirka 15 minutters arbejde og ingen yderligere indkøb. Kræfterne rakte også lige til en salat, og familien tog nådigt imod.

Søndag: Panik før spisetid, men så slog jeg tilældigt op på Valdemarsros Kylling med parmesan, salvie og tomater i fad, og jeg havde jo nogle De Puy-linser, der ikke var kommet til ære … Vi fik det med pomfritter (for det var børnene allerede blevet lovet), aïoli (for lissom at hive fritterne lidt op ad gourmetstigen) og italiensk gulerodssalat, og det var virkelig, virkelig godt!

(Husk, at man hjertens gerne må byde ind i kommentarfeltet. Vi er en stor lykkelig husperson-klub herinde!)

 

 

7 tanker om “Madplan i retrospekt, uge 46 & 47

 1. Jeg ved ikke hvad vi fik i uge 46 og 47, men jeg kan måske prøve at huske hvad vi har fået den sidste uge.

  I går og i forgårs: Barnet havde sleepover og ungerne havde ønsket sig pølsehorn, og de voksne junkede den med Hälsans burger med bløde løg og coleslaw.

  Fredag: Selleribøf på rugbrød med bløde løg (ja, tre dage i træk, Stodderen eksperimenterer med noget øl-braissering, og det har vi det fint med) og stegte rødbedetern fra fryseren.

  Torsdag: English Breakfast-agtigt. Baked beans, stegte portobello (det er også en slags bacon…), brasekartofler og skramlet tofu/blomkål.

  Onsdag: Det er så heromkring min hukommelse begynder at svigte. Der var måske noget rugbrød og nogle rester af falafel der havde stået siden weekenden.

   • Så sparker jeg lige ind, at Valdemarsros Baked Beans er to die for. Jeg kører dem, som de er, bare med en grov salat on the side, men eventuelle rester fryses i små portioner, fordi de er geniale som fyld i pitabrød og wraps, hvis man lige kyler lidt revet ost og creme fraiche efter dem.

 2. Denne uge byder på kaos herhjemme, så madplanen siger “kold mad” mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og fredag. Ingen voksne hjemme til at lave mad til de efterladte børn, da jeg er på arbejde til sent, og farmand er til fodboldtræning med de forskellige børn på skift. Så jeg har i aften lavet til køleskabet, så man kan micro’e sig til mere spændende mad end rugbrød:
  – kogt pasta
  – kogt ris
  – kogt kartofler (1 kg – også skrællet først)
  – hårdkogte æg
  – 21 fiskefrikadeller (de kan laves i muffinform – verdens mest geniale trick!)
  – kylling teriyaki (kylling marineret i teriyakisauce, stegt med hvidløg, løg, gulerødder, broccoli)

  Jeg følermig som en helt!

  Og så tog jeg også lige opvasken til sidst. 😉

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s