I øvrigt …

… er Camus’ Pesten en af de bøger, der bliver namedroppet i disse dage, og jeg kan kun anbefale, at man får den læst. Det er gonnok en del år siden, jeg selv har været der (da jeg var 22, og mit hoved (også dengang) næsten var for stort til min krop), og egentlig er epidemien jo et billede på fascismens indtog, men dens beskrivelse af et samfund i krise og personernes forskellige eksistentielle tilgang, er stadig on point.

laver Den Korte Radioavis for tiden Den Korte CoronAvis som podcast på spreaker.com. Had den eller lad være, den ligger til gratis afbenyttelse.

… er Oeconomia på CPH:DOX et must-see i disse krisetider. Seriøst. Se den. Gør det. Nu. Den handler om penge, kapitalisme, vores økonomiske system, og hvorfor vi alle er fucked. Og den giver en virkelig god baggrund til at forstå den økonomiske krise, der nok er på vej, i et helt andet perspektiv. I har til d. 5. april. Afsted med jer.

… skulle jeg apropos økonomiske systemer forleden forklare mine to 7-årige konceptet lige og ulige tal. Og lad os bare sige, at jeg næppe vinder nogen undervisningspriser på den konto. Den 11-åriges kommasætning og fugebogstaver i flerleddede komposita gik det lidt bedre med, uden at der ligefrem var stående klapsalver bagefter. Skomager, bliv ved din læst.

… har jeg bagt kardemommesnurrer for første gang i mit liv (vi kaldte det “Hjemkundskab” – alle vinder), og det var en stor succes. Ungerne klarede hele snurredelen, og resultatet blev meget vellykket, omend lidt udflydende. Jeg kan nu med stolthed i stemmen erklære os endegyldigt uafhængige af både Juno The Bakery og Sverige!

… skal vi huske opbakningen til alle dem derude, der holder samfundet i gang, mens andre er sendt hjem. Det vil sige ikke bare nu, hvor vi er alle er altansyngende facebook-helte for Vorherre, men også næste gang, der kommer overenkomstforhandlinger og strejkevarsler og lockout. Deres krav er sikkert ganske rimelige, deres løn- og arbejdsvilkår sikkert ikke.

 

ACF447BB-6959-4271-9505-E10E23F1CDBC

 

 

14 tanker om “I øvrigt …

 1. Hvor er linket til opskriften?? Hit! De ser lækre og ikke-tørre ud, hvilket er min største anke mod snurrer af alle slags.

 2. Her i huset er der ingen børn, men jeg leger også hjemkundskab. Harti mange år ikke haft lyst til bagning, men kombination af ferie hjemme og situationen lige nu har fået mig til at bage igen. Hvilket min mand og vores medarbejder ikke brokker sig over (landmænd kan altid spise kage). Jeg må vist prøve de kardemommesnurrer.

 3. Hvis Flame og Radise fortsat har brug for hjælp til at forstå lige og ulige tal, kan du prøve at tegne tallene som kasser der ligger på to rækker. Fx vil 6 tegnes som to rækker á 3, og 8 som to rækker á 4. Så vil I kunne se, at nogle tal kan tegnes som to lige lange rækker (de lige tal) og andre tal kan ikke blive lige lange rækker ( de ulige). Hvis du virkelig skal brillere herefter, kan du jo spørge dem, om de ud fra tegningen kan gætte om man får et lige eller ulige tal når man plusser to lige tal? Når man plusser to ulige tal? Når man plusser et lige og et ulige tal? Og så er der fuld plade til hjemme-matematikken. Vh en matematiklærer

  • Genialt – tak, Matilde! Det var lige præcis den form for pædagogisk håndsrækning, jeg manglede. Har sjældent følt mig mere uduelig, end da jeg stod og øh-bøh’ede noget med “at det er, når I to kan få lige mange hver …”

   • Selv tak! Thats what I do for a living… 😀 god fornøjelse og skriv endelig igen hvis der er andre begreber der bøvler!

 4. Opskriften på snurrerne ser rigtig god ud. Men, seriøst, 10 gram kardemommefrø? Det skulle ifølge mine beregninger svare til 5 teskefulde stødt kardemomme. Kan det virkelig passe?

  • Mjnah, jeg syntes også, det var lidt voldsomt, og jeg havde desuden ikke kardemommefrø nok. Jeg kom 1-2 tsk stødt kardemomme i dejen. Og så måske 7-8 g frø i remoncen, og det blev udmærket.

   • Mange tak! Jeg er vældig glad for kardemomme og har masser af det, men 20 gram i alt i så lille en portion lyder til at kunne bruges som tandrens. Altså, der er kun 18 gram i en almindelig pose.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s