Mandagserkendelse

Sidste mandag skulle 2 x børn og 1x jeg til det ugentlige motionsaflad i sportsforeningen, men manden havde samtidig sent fri fra arbejde, så der skulle også koordineres en storebror og noget aftensmad. Hvilket også godt kunne lade sig gøre, og selvom aflysning seføli altid er en mulighed, når ungerne er dødtrætte, så var der egentlig ok stemning omkring projektet, og alle var rimelig friske, inklusive mig selv.
Altså ingen undskyldninger; jeg skyndte mig ud efter noget nemt til aftensmaden, beredt på at køre videre efter planen.

Og da jeg så stod i Irma klokken 16.50 med fire pakker tortellini i hånden, så jeg pludselig to scenarier for mig.

Enten kunne jeg skynde mig hjem, skippe os afsted til gymnastik og pilates og efterlade søn alene hjemme foran playstationen. En time senere så drøne hjem fra gymnastik og pilates, hive søn væk fra playstationen, formane til enighed om brug af fjernsynet, skynde mig at lave mad og alligevel få aftensmaden lidt for sent på bordet, spise i forhastet stemning med tre trætte børn, der bagefter ville få lov til at se endnu mere fjernsyn, mens jeg forskansede mig i køkkenet, og som derefter skulle drives i seng over flere omgange, de ville med statsgaranti ryge i totterne på hinanden adskillige gange inden puttetid, der ville ikke længere være ok stemning, og jeg ville undervejs blive til sure, trætte, vrissende, skyndende underskudsmor, der bare vil have alting OVERSTÅET.

Eller jeg kunne simpelthen skrive og aflyse. Købe min pasta og smide en pose af de gode skumfiduser oveni. Slentre hjem og annoncere, at vi ingen steder skulle. Sætte mig i sofaen og læse en bog, mens ungerne gloede fjernsyn en times tid, med mig inden for rækkevidde og klar til kram og konfliktmægling. Lave mad på fem minutter, spise sammen i ro og mag. Lokke med skumfiduser og Disney+, når alle var i nattøjet, uden noget behov for at gemme mig med min telefon undervejs.

Ikke, fordi der ikke var overskud til gymnastik og være alene hjemme og hurtig aftensmad og alt det, men netop fordi der var et overskud. Og jeg havde lige pludselig ikke lyst til at smide det væk.

Så husfaderen kom hjem ved 19-tiden til synet af os alle fire bunket i sofaen foran Phineas & Ferb. Ingen var sure. Ingen havde skændtes. Radise havde efter eget udsagn levet den bedste mandag i sit liv, og jeg var for en gangs skyld stadig i besiddelse af den lethed, der lå i mig tre timer tidligere. Og det handler ikke om nødvendige pjækkedage, mandagsskumfiduser eller fravalg af fritidsaktiviteter (eller for den sags skyld det monumentale skærmforbrug her i familien, som skinner direkte gennem alle versioneringer). Det er ikke det, jeg prøver at sige.

Det er bare det, at sidste mandag klokken 16.51 henover Irmas køledisk, gik det omsider op for mig, at i stedet for hele tiden at se overskud som noget, der skal udnyttes og fordeles.

Så burde jeg måske se det som noget, der så vidt muligt skal bevares.

Pasta og @idaburchardi.

9 tanker om “Mandagserkendelse

  1. Hvor gammel er storebror efterhånden? Kan du ikke sætte ham i gang med madlavningen? Men enig overkud skal der værnes om ❤ J

  2. Det er en erkendelse jeg vil overveje i forhold til mit eget familieliv. For jeg er ofte den der synes at nu skal al den aftensmad/ oprydning/ putning ORDNES,så vi kan komme VIDERE. Men til hvad? egentlig?
    Måske det kunne hjælpe mig lidt at tænke på overskud på denne (for mig) nye måde; at overskud er værd at værne om og beholde længst muligt. Tak for den vinkel 🙂
    Mia

    • Men det SKAL jo for fanden også ordnes, for ellers hober det sig bare op, og alt falder fra hinanden. Og ting. Jeg tror bare, at man virkelig, virkelig skal skære så mange hjørner som muligt … Tak for kommentar!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s